Toree 2 donosi dašak 1990-ih kombinujući najbolje od Sonija i Kirbija

Toree 2 donosi dašak 1990-ih kombinujući najbolje od Sonija i Kirbija

Ovaj psihodelični 3D platformer o cool patkici zaista košta samo 1$

Ako igrate Kirbi dovoljno dugo, navići ćete se na formulu: Ono što započinje kao pravi platformer o neodoljivoj maskoti uvijek završi tako što Kirby ubije neku od tajanstvenih grozota. Godinama kasnije, igram Toree 2, a simpatični platformer o neodoljivoj patkici koja pokušava da se domogne svog sladoleda vraća me nazad u 90e svojom estetikom i jarkim bojama, te zvučnim efektima i melodijama koje ćete sigurno zapamtiti.

Preskačem male tornjeve od lave sve do ciljne linije, a onda- lice demona iznenada se pojavljuje iz lave koja protiče ispod mene i polako mi se približava. Ovo se doima kao…prava stvar. U 9 levela igre, Toree 2 ima sve što biste da jedan platformer ima i to u „neodoljivoj“ varijanti. Toree patkica je presladak lik koji nosi mali rozi ruksak, a ne može da si pomogne da ne ispusti krištave zvukove dok trči i skače. Također, Toree voli sladolede, ali neki đavolski lik ukrao je poslastice i pobjegao kroz portal. Rješenje? Trčite koliko brzo možete, skupljajte zvijezde, izbjegavajte robote i pčele, te pokušajte dostići najviši mogući level. Kao platformer, vrlo je lagan za upravljanje  te će sve ići glatko.

Većinu vremena ćete koristiti šprint trčanje sa ovim platformerom.  Iako se pristup kompletiranju svakog pojedinačnog levela ne mijenja mnogo, estetika je ono što svaki od njih zaista čini zanimljivim. Najbolje od svega, doslovno košta samo 1$. Ukoliko vam ova informacija sama po sebi nije dovoljna da odlučite da ga nabavite, Toree 2 ima još dva dodatna lika koja možete da otključate, te neke cool melodije uz koje možete da uživate u igrici. 

Leave a Reply