Najveći Micro LED televizor sada je dostupan za kupovinu – ali Samsung ne želi otkriti njegovu cijenu

Najveći Micro LED televizor sada je dostupan za kupovinu – ali Samsung ne želi otkriti njegovu cijenu

Nakon što je prvi put prikazan javnosti prošle godine, Samsung je sada objavio drugu verziju svog MicroLED televizora – The Wall – koja je još svjetlija i živopisnija od originala.

Ono što The Wall izdvaja od konkurencije i šta ga je učinilo tako posebnim prošle godine kada je izašao je to što koristi tehnologiju MicroLED za stvaranje modularnog ekrana veličine do 1.000 inča, brzine osvježavanja od 120 Hz i više od 16K rezolucije (15.360 x 2.160 piksela).

Novost ove godine su LED diode koje su 40% manje od prošlogodišnjih koje bi, barem prema Samsungu, trebale ponuditi veći kontrast i bolju ujednačenost boja. Unutar njega radi novi procesor koji pomaže povećati veličinu do svoje impresivno velike rezolucije, a sam ekran se smanjio u širinu što mu omogućava da se približi zidu.

U idealnom slučaju, the Wall će se koristiti kao paravan za prodajne prostore i poslovne zgrade – ali bez poznate cijene, kupovina ovog TV bit će izuzetno teška.

Koliko će to koštati?

Samsung je objavio vijest da će The Wall biti dostupan širom svijeta, međutim nije dao tačnu cijenu po panelu. To znači da cijena nije javno dostupna.

Ipak, možemo napraviti neke grube procjene da bismo dobili približan iznos.

Prošlogodišnja verzija prodavala se po visokoj cijeni od 156.000 američkih dolara za 110-inčnu verziju. Očekivali bismo da će ovogodišnja verzija koštati približno jednako, ali ne postoji garancija da će cijene ovog puta biti iste kao i prošle godine jer ima više faktora koje treba uzeti u obzir.

U svakom slučaju, ovaj potpuno novi 110-inčni MicroLED TV neće biti dostupan svima, ali ako imate dovoljno dubok džep možete ga naručiti na Samsungovoj web stranici.

Leave a Reply