Borderlands fan odlučio je sastaviti mapu Pandore

Borderlands fan odlučio je sastaviti mapu Pandore

Ovaj zadatak jedan je od težih s obzirom na nejasne informacije koje su se objavljivale u toku prethodnih godina. 

Dok se serijal Borderlandsa proširio na nekoliko planeta, u očima fanova Pandora će vjerovatno uvijek biti najposebnija. Bila je mapa prve i druge, i dio treće igre. Napuštena planeta dom je mnogobrojnim različitim regijama i klimama i ovaj fan je odlučio da sve to zajedno sastavi. 

Pandora je zapravo napravljena kao zatvor za smrtonosno čudovište The Destroyer, koje je ujedno bilo „final boss“ originalnih igara Bordelands i Borderlands 3. To objašnjava zašto je toliko smrtonosnih čudovišta raspršeno po planeti, jer postoje da bi privukli ali i otjerali avanturiste. Ujedno objašnjava i neobičnu klimu planete, koja je postajala sve nepredvidljivija. 

S obzirom na stalno promjenjivu klimu, nije šokantno da Pandora ima toliko neskladnih i konfliktnih mapa. Prema riječima ovog fana, ta činjenica je dodatno otežala proces sastavljanja Pandorine mape. Izjavljuje kako je riječ o projektu koji je još uvijek u procesu, planira ubaciti neke detalje iz originalne igre Tales from the Borderlands.

Iako mu je trebala umjetnička sloboda, izjavljuje kako je svoj projekat većinski upoređivao i „uzimao fajlove direktno iz BL3.“  Riječ je o velikom projektu tako da su neki već komentarisali o potencijalnom mjestu Borderlands lokacije. Ipak, svi su se najviše divili veličini Eridiumovog ožiljka. 

Kako se može vidjeti iz daleka, ožiljak prekriva veliki dio mape. Manji dio koristi se za Eridium Blight, a ikonični Fyrestone je smješten odmah do. S druge strane mape mogu se vidjeti Ascension Bluff i Carnivora. Southern Shelf smješten je blizu vode. Svaka od lokacija će imati zelene, smeđe ili bijele teksture na mapi da bi se prikazale klime kad mapa bude završena. 

Leave a Reply