10 zabavnih igrica koje možete igrati s djecom nadolazećih praznika

10 zabavnih igrica koje možete igrati s djecom nadolazećih praznika

Ako za nadolazeće praznike planirate porodično okupljanje, velike su šanse da će biti dosta djece koja će htjeti da se zabave.

Napravili smo listu igrica koje biste mogli zajedno igrati, a zabavne su svima. 

Roblox

Neizbježna igrica za djecu, Roblox nudi najrazličitija iskustva za sve dobi i odlična je kooperativna igrica. Sasvim je besplatna i jednostavna. Za mlađe možete izabrati igre poput Adopt me, Ghost Simulator, Scuba Diving ili Meep City, a za malo starije Sharkbite, Jailbreak, Tower Defense Simulator i mnoge druge. 

Minecraft

Još jedan favorit kod mlađe ekipe, sličan Robloxu, Minecraft daje opciju da se igra u grupama. Bazirana je na avanturi i preživljavanju a ima hiljade različitih svjetova. Uz Minecraftove jednostavne alatke za gradnju uronite u kreativni svijet. Među najpopularnijim add-onsima su Toy Story, Star Wars, Jurassic world i druge ekspanzije.

Fortnite

Ako želite izbjeći nasilje, Fortnite nije igra za vas. Fortnite je kompetitivna pucačina koja se brzo pretvara u haos. Igra se u timu od četvero, i borite se protiv 94 druga igrača. Stalna akcija najuzbudljivija je karakteristika ove igre. 

Super Mario Maker 2

Ova igra zahtjeva malo vremena za pripremu. Ako imate mlađu djecu pored sebe koja vole izazove, možete kreirati nivoe koje će prelaziti. Zavisno od dobi djeteta, možete birati težinu nivoa. Postoji i multiplayer mode. 

I am Fish

Preslatka avantura o zlatnoj ribici koja istražuje svijet, I am Fish je igra fizičkih izazova koja će sve ostaviti bez daha. Napravljena je na realnim zakonima fizike pa ćete morati biti oprezni dok kontrolišete balon u kojoj se nalazi ribica, nailazeći na razne prepreke. Na sreću, postoji checkpoint da možete odahnuti!

Overcooked 2

Nemojte se čuditi ako vas zaboli grlo zbog vriskanja upomoć dok budete igrali Overcooked 2. Multisistemska igra s opcijama za crossplay u kojoj do četri igrača prave jela u kuhinji ima kvaku, vrijeme ističe! Napravite što više jela dok vrijeme ne istekne!

Hidden Through Time

Ako vam ne smetaju tragovi prstiju na ekranu TV-a, zabavite djecu igricom Hidden Through Time. Ona nudi interaktivno iskustvo sličnu seek-and-find knjigama. Kontroler možete prepustiti djeci ili im reći da vam kažu gdje da pritisnete na ekranu. Zavisno od historijske tematike, nivoi se povećavaju zbog čega je ova igra djeci neodoljiva. 

Rocket League

Potrebno je malo vremena dok se naviknete na kontrole, ali ova igra zabavna je od prvog momenta. Ako niste spremni da igrate protiv drugih igrača možete igrati i protiv kompjutera. Nakon samo nekoliko mečeva ubacivat ćete loptu u gol i uveliko slaviti. 

Mario kart 8 Deluxe

Ovo je jedna od najboljih trkačkih igara svih vremena. Pored Maria i njegovih prijatelja, u igrici su i karakteri iz Zelde, Donkey Konga i drugih popularnih Nintendovih karaktera. Iako se može igrati kao singleplayer, najzabavnija je kad je igra više osoba. 

Just Dance 2022

Ako želite malo rekreacije nakon porodične večere, Just Dance najbolji je izbor igrice za vas. Najnovije pjesme uključuju „Don’t Go Yet“ od Camile Cabello, „Love Story“ od Taylor Swift, pjesme Billie Eilish i druge. Besplatni probni period otključava do preko 700 pjesama. Pratite pokrete s ekrana i sigurno ćete zabaviti čitavu porodicu. Samo budite oprezni da se ne sudarite. 

Leave a Reply